Aardbeifeesten

OVER ONS

Elk jaar tijdens het OLH Hemelvaartweekend vinden in Melsele de Aardbeifeesten plaats. 

 

Om de vijf jaar worden de primeuraardbeien enkele weken vooraf al naar het koninklijk paleis gebracht. De koning ontvangt in hoogst eigen persoon een delegatie uit Melsele, die bestaat uit de Aardbeiprinses en eredames van het vorig jaar, de burgemeester van Beveren en enkele vertegenwoordigers van het verenigingsleven in Melsele. Dit jaar ontving koning Filip I de delegatie.

 

Hoogtepunt tijdens de Aardbeifeesten zelf is het verkiezen van een nieuwe Aardbeiprinses. Ook de kwis 'De Slimste Straat van Melsele', de schlagernamiddag, de aardbeirun, worden druk bijgewoond.

 

Na de officiële inhuldiging van de Aardbeiprinses en haar eredames en de installatie van de Slimste straat van Melsele, evalueert het comité het hele gebeuren en lassen we een adempauze in.

 

Het vijfdaags evenement wordt zorgvuldig voorbereid door een team van vrijwilligers: het comité start in september met de planning voor het komende jaar en vergadert meestal op een donderdagavond in een lokaal in Melsele.

 

AANBOD

Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Dat kan.

 

Als vrijwilliger kan je na een korte selectie aansluiten bij het Aardbeicomité, helpen bij de organisatie van de Aardbeiprinsesverkiezing, bij de organisatie van de schlagernamiddag en nog zoveel andere evenementen gedurende het vijfdaagse feest.

Vrijwilligers worden (helaas) niet vergoed. Het Aardbeicomité biedt wel een verzekering voor al haar vrijwilligers. Bovendien staan waardering, respect en dankbaarheid hoog op onze lijst.

 

INTERESSE?

Spreekt jou dit aan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vermeld zeker ook jouw naam, adres en contactgegevens.

 

Tot weldra?

 

Programma?

2023

2022